Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Как работи климатика и какъв е принципа за охлаждане и нагорещяване на въздуха. Смяна филтри на климатици
Автор: ustklimatik Категория: Технологии
Прочетен: 51694 Постинги: 5 Коментари: 0
Постинги в блога от Юли, 2011 г.
imageСъздателя на климатика, в съвременния му вариант, който го познаваме е Уилис Кериър . Американския изобретател и физик не е първият, който се захваща да направи подобно нещо, нито пък идеята е изцяло негова, но е факт, че той първи постига немислимото за тогавашно време ефект. На снимката вдясно можете да видите първия прототип на климатик и неговия създател, гордо застанал до творението си. Безспорно е, че машинарията е големичка и шумна (може би). 100 процента няма да се побере в нечий дом, пък камо ли да се закачи за стената(амаче ирония), но е важна идеята, без която днес нямаше да съществува лек от горещиние през летните месеци. Без този гениален физик нямаше да можем да знаем как се пренася енергия под формята на топлина и всичко щеше да бъде неясно. Живота на Кериър е изпълнен с множество премеждия и пречки, но това не му пречи да създаде първия по рода си климатик. За иначе късия си живот, той успява да забогатее ужасно много и да патентова своето изобретение, оставяйки за бъдещите поколения прохлада и вечна признателност към откривателя на нашето спасение от горещините.
Категория: Технологии
Прочетен: 3126 Коментари: 0 Гласове: 2
27.07.2011 04:07 - За фреона
imageКакто вече казахме, фреона играе огромна роля при работата на климатици те, затова в тази статия смятаме да ви разкажем малко повече за това химично съединение. Самият фреон ( флоида) е в постоянно цирклиране в системата на климатика. Особено важно е неговото количество. Особен момент от неговото състояние е точката му на кипене т. е. когато се разшириява. За да се спази вторият закон от термодинамиката, за движение от високо към ниско нялягане температурата на фреона трябва да бъде по ниска от тази на околната среда. Затова ако се утоплявате през зимата и навън температурата е минус пет градуса, фреона трябва да достигне поне минус шест, в противен случай всичко ще бъде напразно. Между другото фреона е запазено име. Съществуват множество видево фреон с различните си плюсове и минуси, но истината е, че за почти всеки има точно предназначение. Фреона може да се закупува свободно от всеки като основни негови потребители са хората имащи климатици, автомобили. Големи количества се закупуват от автомобилни сервизи и фирми занимаващи се с ремонти на климатици
Категория: Технологии
Прочетен: 1492 Коментари: 0 Гласове: 0
imageВ предишната статия говорихме за един много важен физичен закон, без който всичко в природата щеше да бъде хаос, сега ще ви разясним още малко за технологията на съвременните климатици , така че да бъдете на ясно. Представете си, че вашия климатик е като автомобил, който изкачва или се спуска по наклон. Ако се спуска е логично да може да се дживи и при изключен двигател, но ако се изкачва това няма как да стане. За да върви колата ( работи климатика) трябва да се извършва дадена работа.
Тази работа извършва, именно външното тяло от инсталацията, а тя сама по себе си е подобна на вашия хладилник, но с малко повече джаджи. Веществото, което се намира в самия климатик се нарича фреон. То притежава уникалното свойство, когато се свива и разтиля да отделя определена на вид топлина или обратното, което се регулира от поредица от механизми в машината наречена климатик.  Химичното вещество и химичните процеси, които протичат са трудно обесняеми с прости думи, затова няма да се спираме подробно на тях като оставим по-любопитните сами да потърсят информация за това чудо на природата. И не забравяйте, че всичко от човек е уникално, но подлежи на промяна и е напълно възможно в скоро бъдеще климатиците да бъдат заменени от нещо по екологично чисто.
Категория: Технологии
Прочетен: 2283 Коментари: 0 Гласове: 0
imageС простички думи може да се каже, че климатика пренася една енергия на други място под вид на топлина. Във физиката е известно, че енергията се движи от високо налягане(ниска температура) към ниско налягане(висока температура) или с научни думи - 2-ри закон на термодинамиката. И понеже сме хора и искаме всичко да работи в наша ползва ние се стараем да променим този, иначе естествен ход на природата. И да човечеството успешно постига това с революционното си изобретение - климатик .
Както всичко в човешката история то има много по-ранна история. Хиляди физици раждали се на земята са мечтали за подобно откритие, но поради времето си на живеене не са имали технологичните способности да постигнат тази цел. Днес нещата са различни. Технологиите са достатъчно развити, но откритията в света на физиката сериозно закърняват. Чуства се огромен глад за гениалност подобна на Айнщайн, Браун и т.н. Все хора дали на човечеството част от своята гениалност. За климатици не може да се каже с точности кой е точния изобретател и така на татък, защото те са много и всеки е дал по нещо от себе си.
В следващата статия за климатици смятаме да ви разкажем по обстойно за устройството и начин на работа на климатика. И всъщност - Как работят климатиците ?
Категория: Технологии
Прочетен: 3418 Коментари: 0 Гласове: 0
imageРемонти на климатици е нов български портал за обмян на инфорция. Чрез него вие може да научите всичко за устройстово на климатици, принцип на работа и профилактики. При нас пишат и ще продължават да пишат само професионалисти на тема вентилация, с десетки години трудов стаж, но въпреки това в крак с иновациите и новите технологии. Нашите служители преминават периодични обучения, за да бъдат винаги на най-високо ниво. И ние ви предлагаме тяхното професионално мнение и съвети напълно безплатно в нашия сайт за климатици . С ръка на сърцето обещаваме, че това, което ще ви посъветваме е най-доброто или ние го смятаме за такова. В момента, когато излезе нещо по-ново и по-качествено ние ще ви уведомим на секундата. Познаваме повече колеги в страната и можем, по всяко време на денонощието да ви опътим, кой сервиз е най-подходящ за вашата марка, дори ако си нямате на идея какъв продукт да си вземете, изпратете данните за сградата и желания ефект. Останалото от нас. И понеже, вече обещахме, че ще бъдем коректи, сега остава да ни се доверите, защото ние нямаме полза да ви мамим, ние не печелим нищо от това. Този сайт е създаден с единствената цел, да информираме настоящите и бъдещи клиенти на българските фирми за климатици , които в последно време си позволяват да не работят на сто процента и да не задоволяват потребностите на клиентите си.
Поздрави, екипа на сайта
Категория: Технологии
Прочетен: 3257 Коментари: 0 Гласове: 0
Последна промяна: 24.07.2011 10:03
Търсене

За този блог
Автор: ustklimatik
Категория: Технологии
Прочетен: 51694
Постинги: 5
Коментари: 0
Гласове: 1
Архив
Календар
«  Юли, 2011  >>
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031